De onderstaande tournee van 'Etty Hillesum, Dat onverwoestbare in mij' is na een enkele try-out met pijn in het hart gecanceld vanwege Covid-19. De voorstellinngen worden zoveel mogelijk verplaatst naar het voorjaar van 2021. Zodra de defintieve speellijst er is, sturen we een nieuwsbrief uit. Als u in het veld rechts onderin op de Thuispagina uw naam en mailadres invult, houden we u op de hoogte. Tot dan! 

Julika was te gast bij 'Jacobine' met een tweeluik over haar voorstelling 'Etty Hillesum, Dat onverwoestbare in mij'. Terugkijken van de uitzendingen kan via: https://www.npostart.nl/jacobine/05-09-2020/KN_1716186

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven- genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot- spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

In Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Zij deed dat al eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing van Hillesums werk werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en hoe zij ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

Credits:

Idee, spel, zang & script: Julika Marijn
Regie & foto: Diederik van Vleuten
Tekst: Julika Marijn, Etty Hillesum
Toneelbeeld & grafisch ontwerp: Felipe González Cabezas
Kostuum: Dorien de Jonge 
Initiatief: Stichting In De Voetsporen Van 

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakte door vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, de Bankgiroloterij en de Nederlandse Loterij. Ook worden we ondersteund door Stichting Melanie, Norma Fonds, AFK en Stichting Gravin van Bylandt.

Melanie logo        vfonds logo nieuw open        GravinvanBylandt 

 Norma      Logo stichtingindevoetsporenvan        afk logo

 

 

Datonverwoestbareinmij 1  Datonverwoestbareinmij 1Datonverwoestbareinmij 1  Datonverwoestbareinmij 1

Download the flyer

Flyer JulikaEttyHillesum 1

 

Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie