Sprekerscoaching en training

Spreken voor publiek is een snelkookpan voor persoonlijke groei. Verbale en non-verbale communicatie, angsten, overtuigingen: je komt jezelf op verschillende manieren tegen wanneer je spreekt voor een groep óf online. Als sprekerscoach heb ik al honderden mensen gestimuleerd om hun eigen stem te vinden door juist op een podium te gaan staan en hun authentieke verhaal te vertellen.Daarbij zijn mijn intuitie en eigen grote podiumervaring mijn kompas. Als performer ben ik door de wol geverfd en weet ik wat je allemaal kunt tegenkomen wanneer een het podium betreedt. Zowel in de buitenwereld als in je binnenwereld. We kunnen werken aan de inhoud van je speech en/of aan je performance op het podium. Hierbij staan echtheid en authenticiteit, stemgebruik en lichaamshoudinghouding, energie & uitstraling centraal. Daarnaast kan ik o.a door ademoefeningen je leren omgaan met de stress die het hele proces van een performance met zich meebrengt. Geïnspireerd, praktisch en met een scherpe blik til ik tijdens een coaching, samen met jou, je performance naar een hoger niveau.

Ik werk als sprekerscoach regelmatig voor Great Communicators en Avicenna Academie voor Leiderschap. Wil je een verdiepende leergang rond leiderschap (en spreken)? In een traject van Avicenna kun je me tegenkomen als docent of coach. https://academievoorleiderschap.nl

Bij Great Communicators coachen en trainen we onder anderen de sprekers van TEDx, maar ook CEO's, ondernemers, startups, docenten, advocaten, consultants en politici. Moet je zelf binnenkort een presentatie geven of wil je verdiepen? Mail me op julikaThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of kijk op www.greatcommunicators.nl voor een opleiding. 

Art of Living

Sinds 2000 geef ik het 'Art of Breathing programma' voor stichting Art of Living. Een inspirerend mini-reatreat om jezelf door middel van krachtige ademoefeningen, yoga & meditatie op te laden, in balans te brengen en een verbinding te maken met de stilte in jezelf. Een verdiepende reis van hoofd naar hart. Hiervoor word ik ook regelmatig ingehuurd door organisaties. Bijvoorbeeld voor lezing of workshop. Bijvoorbeeld bij het Ministerie vanvoor binnelamdse zaken, (Project Het Nieuwe Werken & Vitaliteit), Thales, Zinweb, Lovechock, Cirkelconsult, NPB Wassenaar, De Douane, Cap Gemini, Cancer Energyday en de Dag van Compassie. Lees dit artikel uit Happinez of bekijk deze filmpjes over de kracht van de adem:


Bekijk ook de video over het effect van de ademhaling, ook wetenschappelijk: The science of breath

 

 

 

Art-Based Learning sessie

is een methode waarbij we (individueel of als groep) afspreken in een museum en je daar  'in gesprek gaat' met een door jou gekozen kunstwerk. Een kunstwerk raakt je niet voor niets en verwijst vaak naar iets dat onbewust bij je aanwezig is. Het bewust worden hiervan, het goed kijken naar het kunstwerk, de opkomende gedachten erbij en het vrijmaken van je eigen verbeeldingskracht geven nieuwe inzichten en zet aan tot eigen creativiteit en verbeelding. Het gaat dus juist niet om de feitelijke kennis van het werk of de kunstenaar maar om jouw levensvraag of thema van dat moment. Je maakt dus iets vrij in jezelf, door middel van het kunstwerk en het proces. Het is een totaal andere ervaring dan 'gewoon' een museum bezoeken.

Een sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en vindt één op één of in een kleine groep plaast in een museum, galerie of beeldentuin.

Ik geef Art Based Learning regelmatig voor bedrijven. Bijvoorbeeld bij De Alliantie, OFGV en Lente Corporaties.

 

Voice-dialogue coaching

Voice-dialogue is ontwikkeld door Hal en Sidra Stone en een manier om met verschillende delen van jezelf in gesprek te raken. In ons zijn verschillende deelpersonen aanwezig die opereren als zelfstandige energieën, ieder met zijn eigen wil, gedachten, gevoelens en bewustzijn. Denk bijvoorbeeld aan de 'pleaser', de 'pusher' en de 'perfectionist'. Hoewel onze 'ikken' behoorljk bepalend in ons leven zijn, zijn we ons vaak niet bewust van hun stem. Met voice-dialogue ga je, rond een situatie of thema dat nu speelt in je leven, met je verschillende 'ikken' in gesprek. Dit werkt praktisch, verhelderend en geeft inzicht. Ik sprak het luisterboek in van het boekje 'Ik ken mijn ikken' wat een goede inleiding is op de methode. Het is verkrijgbaar via: https://www.luisterrijk.nl/luisterboek/9789462722682/ik-ken-mijn-ikken

Een sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en vindt één op één plaast in een coachingsruimte.

'All the world is a stage', William Shakespeare

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie