De Ladder - Happinez

HZ2 deladder Babette 1  HZ3 Deladder Sabrina 1   Adelheid HZ6 Deladder 1   

 

HZ4 DeLadder Tim 1  HZ5 De ladder Maria goos 1


De roep van de olifant - Happinez

Paradijseiland Lamu - Hapinnez

   
JM Deroepvandeolifant
JM ParadijseilandLamuBoek 'African Sisters'

AfricanSisters Omslag

In november 2014 reisde ik met 16 topvrouwen in Ethiopië langs projecten van Amref Flying Doctors. We bezochten de meest kwetsbare, achtergestelde 'communities' en ontmoetten vrouwen en kinderen voor wie basisvoorzieningen zoals water, medische zorg, hygiëne maar vooral ook zeggenschap over je eigen lichaam helemaal niet vanzelfsprekend zijn. Zaken die wij thuis als volkomen normaal ervaren.

Documentairemaakster Mélinde Kassens en ik hebben tijdens de reis onze zintuigen open gezet en opgeschreven wat we zagen en meemaakten voor ons boek ‘African Sisters’. Sacha de Boer maakte de prachtige, kleurrijke foto’s en schreef een column. Het boek is een gevarieerd verslag in woord en beeld waarin interviews, portretten, observaties en onze ervaringen elkaar afwisselen. Het laat zien hoe het werk van Amref het verschil maakt voor de vrouwen en kinderen in de meest achtergestelde gebieden. Maar is bovenal is het een verslag van Europese en 'African sisters' die elkaar ontmoeten. Vanzelfsprekend zijn er verschillen, maar ook overeenkomsten; juist onze gezamenlijke kracht blijkt ons te binden. 'African Sisters' is uitgegeven door Uitgeverij Nieuw Amsterdam en is te bestellen voor 16,95 euro (ex. verzendkosten) op www.amref.nl 

 

Altijd Etty

AltijdEtty-omslagEtty Hillesum (1914-1943) is honderd jaar na haar geboorte nog altijd een inspiratiebron. Tot op de dag van vandaag zijn lezers geboeid door haar diepgravende proces van zelfonderzoek dat in haar openhartige dagboeken en brieven beschreven staat.

Midden in de donkere oorlogsjaren kon Etty vol liefde in het leven blijven staan. Ton Jorna en Julika Marijn zijn gegrepen door haar bezielde innerlijke zoektocht en levenslust Midden in de donkere oorlogsjaren kon Etty vol liefde in het leven blijven staan. In Altijd Etty spiegelen zij zich aan Etty en gaan zij in op de grote thema’s uit haar werk, zoals liefde, ‘de moed tot zichzelf’, lijden en God.

De auteurs laten ook anderen aan het woord die door Etty zijn geïnspireerd. Jean-Jacques Suurmond, Christianne Stotijn, Marjoleine de Vos, Geertje Couwenbergh, Beatrijs Smulders, Chaja Kruijssen, Frank Agricola en Annette van Dijk vertellen wat volgens hen Etty’s spirituele ontwikkeling inhoudt en wat haar gedachtegoed voor hun eigen leven betekend heeft.

Ton Jorna is universitair hoofddocent Geestelijke of existentiële begeleiding aan de Universiteit voor Humanistiek.

Actrice Julika Marijn trok afgelopen jaren volle zalen met haar solovoorstellingen over Etty Hillesum getiteld In Duizend Zoete Armen en Denkend Hart.

 Geluidsfragment:

CD Denkend Hart

De Luister CD van mijn voorstelling 'Denkend Hart' is bij mij te koop voor € 10 exclusief € 1,19 verzendkosten.

 

Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie